Ammunition

Ammunition

Rocken er død, sier musikkNorge. Ammunition akter å sjokkere rocken tilbake i live, og det skjer på Fæsterålen.

Åge Sten Nilsen er kanskje mest kjent som vokalisten i Wig Wam, men nå har han lagt glamrocken død. Han er kommet for å gjenopplive rocken i Norge med bandet Ammunition. I en toppsak på kulturkanalen P2s nyhetssending ble det erklært at rock selger ikke, spilles ikke, og det er svært få nye artister som driver med rock.
 
Det synes Åge Sten og resten av gutta i Ammunition er sludder og vås, og akter å vekke Norge med knallhard rock. I bandet spiller fagtunge musikere som tidligere TNT-bassist Victor Cito Borge, og svenskene Erik Mårtensson og Magnus Ulfstedt fra band som Eclipse og W.E.T. Med fra Wig Wam er Lasse Finbråthen, mens Jon Pettersen har spilt Queen-show med Sten Nilsen. Siden oppstarten har han og gitarist Erik Mårtensson skrevet nye rockelåter som er litt røffere i stilen enn tidligere. I 2015 utga AMMUNITION sitt første album SHANGHAIED, som mottok god kritikk i rockemiljøet.
Vi skal sjokkere Vesterålen våken.
De er på et oppdrag for å vekke Norge, og starter til helga med deltagelse i Melodi Grand Prix. Men i august ankommer de Fæsterålen for å vekke vesterålingene fra den elektroniske komaen. Det ble storveis jubel i bandet da kontrakten ble signert. De har nemlig hørt gjetord fra andre band om at publikum tar helt av på Fæsterålen, og de lover å levere så det koker:
– Nå blir det «mer rock’n’roll og mindre Barbie doll. Ting kommer til å bli knust”, lover Åge Sten Nilsen.
– Åge Sten Nilsen er vel uten tvil en av Norges beste vokalister, og det tror jeg nok absolutt at folk vil legge merke til, forteller festivalsjef Stein Inge Pedersen.
De lanserte i går ny musikkvideo til låta “Wrecking Crew” og overskriften “Benedicte Adrian med mannlige strippere i ny «Grand Prix»-musikkvideo” fikk nok mange til å få kaffen i vrangstrupen. Men for Ammunition handler ikke dette om å spekulere på stripping og skandale. Det handler om å vite at man trenger ikke å ta imot unødvendig dritt i livet, og at det alltid er rett tid til å gjøre det rette. Selv om man er i en jobb, et forhold eller et sted i livet der man føler seg undertrykt.
 
– Budskapet er at det nytter. Det finnes et nødnummer. Det handler om å drømme og å våge å forandre livet sitt, understreker Sten Nilsen.
 
Om Ammunition tar med seg sitt Wrecking crew til Fæsterålen gjenstår å se, men liv skal det bli. De storgleder seg til å bli med i det ærefulle galleriet av artister som har spilt for vesterålinger på Fæsterålen.
-Fæsterålen blir faktisk en av svært få festivaler vi gjør i år, og to av bandmedlemmene må flys inn fra London – siste etappe i småfly for å stå på scenen på Fæsterålen. Vi lover at det blir en fest av skarpeste sort, sier Åge Sten Nilsen.
 

MY SESSIONS

Powered by Khore by Showthemes