deLillos

deLillos

I 1984 opptrådde bandet deLillos for første gang, og lite visste Norge hva slags musikktog som ankom. For låter som «Hjernen er alene», «Tøff i pysjamas», «Flink», «Smak av honning», «Neste sommer» og «Min beibi dro avsted» endret musikk-Norge for evig og alltid. Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos referert til som en av de fire store norske rockegruppene fra den nevnte perioden.

deLillos kjennetegnes først og fremst gjennom frontfiguren Lars Lillo-Stenbergs tekster og karakteristiske stemme. De norskspråklige tekstene er skrevet i en naivistisk form, noe man kan se i sentrale sanger som «Min beibi dro avsted» og «Tøff i pyjamas», begge hentet fra debutalbumet Suser avgårde. Dette albumet fra 1986 blir sammen med Hjernen er alene fra 1989 og Neste sommer fra 1993 regnet som gruppens viktigste utgivelser så langt.

I tillegg til Lars Lillo-Stenberg har også hans far, Per Lillo-Stenberg, og bassist Lars Fredrik Beckstrøm skrevet flere av deLillos’ sangtekster og låter.

Bandet har vunnet Spellemannprisen to ganger: for Neste sommer fikk de Spellemannprisen 1993 i klassen rock og for Sent og tidlig fikk de Spellemannprisen 1995 i klassen gruppe. Bandet fikk også Gammleng-prisen i klassen pop i 1994. Bandet har i tillegg vært nominert til Spellemannprisen i klassen rock fire ganger: i 1987 for Før var det morsomt med sne, i 1989 for Hjernen er alene, i 1997 for Stakkars og 2000 for Kast alle papirene samt i klassen popgruppe i 2010 for Hjernen er alene i Operaen. I tillegg har de vært nominert til Årets spellemann i 1994, årets låt for «Smak av honning» i 1995 og tidenes norske hit for «Neste sommer» i 2001.

I 2005 ble Lars Lillo-Stenberg og Rune Lindstrøm enige om å gjenforene det «originale» deLillos som et sideprosjekt. De hadde en konsert på klubben Elm Street i Oslo i november for å feire gjenforeningen under navnet deLillos’85 og gav også ut albumet Suser videre i 2006.

Gruppen fortsatte samarbeidet og navnet deLillos’85 ble etter hvert gjort om til deLillos og som en trio ga de i februar 2009 ut Huskeglemme. I oktober 2008 skrev Lillo-Stenberg på deLillos’ hjemmeside: «Dette betyr ikke at Lundevall og Paasche er ute av festen for alltid». I løpet av 2009 ble Lundevall igjen fullverdig medlem av bandet, mens Paasche var tilbake som trommeslager da 20 årsjubileet til Hjernen er alene ble markert med konsert i Operahuset i Oslo og senere utgivelsen av konsertalbumet Hjernen er alene i Operaen.

 

 

MY SESSIONS

Powered by Khore by Showthemes