Blir Fæsterålen utsolgt?

I fjor ble Fæsterålen utsolgt, men hvordan ser egentlig prognosene ut i år?

Det er to gode arbeidsuker igjen før det braker løs på parkeringsplassen til Skibsgården med artister som Sivert Høyem, DeLillos, Julie Bergan og hele ni andre artister. Festivalsjef Stein Inge Pedersen er betraktelig roligere enn før første Fæsterålen i 2015. Med nesten 200 frivillige, og erfarne gruppeledere som har jobbet fra den spede begynnelsen av Fæsterålen er han godt fornøyd med prognosene.

–  Grunncrewet har etablert gode rutiner fra årene før, og vi har samarbeidspartnere som er med på å lage liv hele helga. Selvsagt vil ikke alt gå etter planen, men jeg har fokuserte problemløserne i teamet mitt. Så det lover godt for årets Fæsterålen, sier Pedersen.

Fæsterålen 2016 ble et historisk øyeblikk for hele regionen. Idet Sondre Justad stagediva inn i folkemengden, kunne Pedersen gi beskjed til vaktene om å skalke lukene. Det var utsolgt, og det var et slitent crew som løp rundt og gav hverandre klemmer.

– Jeg tror ikke de fleste er klar over hvilken økonomisk risiko man tar ved å lage festival av denne kaliberen eller hvor mange timer man jobber for å kvalitetssikre alt. Vi var så glade, også fordi nå kan Vesterålen skilte med det. Vi selger ut festivaler.

Ligger bedre an i år

Med over 500 VIP-gjester så langt og et større trykk på billettsalget enn i fjor på samme tid, er Pedersen godt fornøyd. Men noen bråsikker uttalelse får man ikke ut av ham.

– Vesterålinger har som regel veldig god tid når det gjelder å kjøpe billett, men det var kjipt for de som sto der i døra i fjor og ikke kom inn. Jeg vil si at oddsen er rimelig bra for utsolgt i år også, for nå merker vi at det røskes ut helgepass i hopetall, sier han og gliser.

Ventelister på hotellet

På Sortland hotell ble det utsolgt for rom samme uke som årets Fæsterålen ble lansert, men festivalsjefen påpeker at det er mulighet for gratis festivalcamp ved Blåbyhallen for campingvogner og bobiler for alle med festivalpass. Pluss at folk oppfordres til å leie ut hus og rom på AirBnb og sjekke regionens mange andre overnattingstilbud.

-Det er utrolig artig at så mange reiser langt for å være med på Fæsterålen.. Vesterålinger er jo gjestfrie folk, så vi håper alle som vil komme, finner seg et sted å bo.

Fæsterålen 2017 arrangerer for tredje gang på Sortland den 25. og 26.august 2017, og har et familieshow “FamilieFæsterålen” som arrangeres 26.august. Årets lineup består av Sivert Høyem, De Lillos, Julie Bergan, Jesper Jenset, Ammunition, Zoo, DJ SASH!, Drømhus, Atle, Kajander, Thom Hell, William Hut, ThoseBricks og ikke minst husbandet Loveshack.

Powered by Khore by Showthemes