Kjære festivalpublikum, partnere og frivillige.

Da festivalområdet var rigget ned i fjor, var jeg usikker på om Fæsterålen kom til å bli gjentatt. Å lage festival er en slags galskap satt i system. Du aner ikke hvordan været skal bli, om du får nok frivillige, om folk kjøper billetter eller om artistene faktisk dukker opp når de skal.

I fjor føltes som et felles monsterløft sammen med artister, crew, partnere, frivillig og ikke minst publikum.  På rekordtid stilte 150 frivillige opp, og var klare for å være ambassadører for den vesterålske gjestfriheta. Folk bare hev seg rundt og tok ansvar. Sammen sydde vi raskt det hele til en festival som skapte stolthet og unike opplevelser til hele 6000 publikummere. Det føltes som om vi gjorde noe helt umulig mulig. Kunne vi faktisk gjenta suksessen? Vi har brukt høsten til å evaluere. Var dette bare galskap eller fantes det en grunnmur til å bygge videre på Fæsterålen? Hva gikk fantastisk bra og hva gikk flokens åt naustet? Var partnerne fornøyd med Fæsterålen? Var publikum fornøyd?

Hva var svaret på evalueringa? Folk vil ha Fæsterålen. Det var et rungende ja fra publikum, partnere, frivillige, crew og ikke minst artister.

Når Marian Gold fra Alphaville, som er et verdenskjent band som har turnert hele verden sier at Fæsterålen har Nord-Europas beste publikum. At Fæsterålen var et av topp ti steder å spille, fordi publikum var helt gale og landskapet helt vilt. Det gir crewet mitt styrke til å ta hverandre i hånda og si:

-Vi gjør det igjen. Bedre, større og enda morsommere.

I år har vi Postgirobygget, Sondre Justad, Morten Abel, Staysman & Lazz, Ska Patrol, Mads Veslelia, Santus, Morgan Sulele, Adélen, Da Buzz, Sandra Lyng, Fuzz Factory, og ikke minst Loveshack som kuppa stemninga i fjor. Vi har lytta til hva dere ønsket dere, og sydd sammen det som kan bli en helt hysterisk bra helg. Vi har jobba med festivalområdet, fått større scene og jobba med hvordan dere kan få has på bonger, og betale for mat og drikke mer effektivt.

Å lage en årlig festival handler om tillit. Vi skal skape tillit til at Fæsterålen skaper den stemninga som dere vil ha, og det eneste dere trenger å gjøre er å være med på festen. Uten dere og partnere våre finnes ikke Fæsterålen. Dette blir et haraball uten like – akkurat som ifjor.

På forhånd takk for ei kela uten like,

festivalsjef Stein Inge Pedersen

P.S Når du ser en frivillig på festivalområdet, gi dem et smil og en klapp på skuldra. Det er folk som har ofra helga si for at du skal kose deg. Uten å forvente noe annet tilbake enn at du smiler til dem.

Powered by Khore by Showthemes