Praktisk info Alt du trenger å vite om Fæsterålen

Hva er «Fæsterålen»? Jo, «Fæsterålen» er følelsen du får av å omgåes Vesterålinger, og vesterålinger laisa opp stemninga uansett hva de styrer med. Rett og slett en ramsalt, ærlig, peise musikkglad festival med artister valgt av folket. Vi er stolte over å ha Nord-Europas beste publikum, de beste frivillige og de råeste artistene som leverer på stemning. Fæsterålen ble arrangert for første gang i 2015 på parkeringsplassen til Skibsgården på Sortland i Vesterålen.

 

ALDERSGRENSE/BILLETTER

Det er 18-års aldergrense på kveldsarrangementene til Fæsterålen. Dette er en absolutt grense og vi tillater ingen under 18 år inn på festivalområdet. På FamilieFæsterålen på dagtid er fri aldersgrense. Alle med helgepass, fredagspass, lørdagspass eller VIP-pass går gratis på FamilieFæsterålen. Det betyr at eventuelle barn må kjøpes billett ekstra til, forruten om til barn under 4 år. De går gratis.

FESTIVALARMBÅND

For å komme inn på festivalområdet (på parkeringsplassen til Skibsgården) må du ha et festivalarmbånd. Dette får du i inngangen til festivalområdet ved å vise gyldig billett på Tikkio-appen, eller med utskrift av QR-kode fra Tikkio. Du kan også bytte billett i armbånd på stand på Skibsgården onsdag og torsdag mellom kl.12.00 – 18.00, fredag og lørdag kl 12-02.00 utenfor festivalområde.

BETALING

Alle barene er utstyrt med kortterminaler, og vi oppfordrer alle til å benytte kontaktløs betaling. Dette går raskere. Det vil en person som tar betaling, mens andre ekspederer din bestilling. Terminalene støtter også de fleste kredittkort. Du kan også betale med Apple Pay. Kontanter aksepteres kun ved utvalgte punkt.

FUNKSJONSHEMMEDE

Det finnes toalett for funksjonshemmede på festivalområdet. Vi har en egen rullestolrampe. Kommunalt ledsagerbevis godtas, så fremst gjesten har festivalpass/dagspass. Ved spesielle behov vedrørende ledsager ber vi om å ta kontakt minst en uke før festivalstart.

IKKE TILLATT

Følgende er ikke tillatt å ta med inn på festivalområdet:

Profesjonelt fotoutstyr. Dette inkluderer ekstra linse og ellers alt av ekstrautstyr. Det er kun lov med hobby/speilrefleks med standardlinse og kompaktkamera. Profesjonelt video- og lydopptaksutstyr Kniver og andre skarpe gjenstander Mat og drikke, herunder alkohol Flasker og termoser Dyr Paraplyer Campingstoler Grill

Vesker og ryggsekker vil bli undersøkt ved inngangen, og forbudte gjenstander blir konfiskert. Fæsterålen tar ikke ansvar for konfiskert utstyr.

 

 

MAT & DRIKKE

Det serveres mat og drikke på festivalområdet. Øl og vin serveres kun på kveldsarrangementene. Der er ikke tillatt å medbringe mat og drikke på festivalområdet.

MILJØ/HELSE

Vi har over mange avfallsdunker tilgjengelig under festivalen og mange dedikerte frivillige miljøarbeidere som besørger kontinuerlig avfallshåndtering og opprydding underveis. Vi oppfordrer også vårt publikum til å hjelpe oss i dette arbeidet ved å benytte seg av miljøstasjonene på festivalområdet til kildesortering.

OVERNATTING

Fæsterålen har egen festivalcamping, men det finnes hotell og andre billige overnattingsmuligheter i Vesterålen. Sjekk f.eks Airbnb // Vesterålen

SIKKERHET

Publikumssikkerhet er svært viktig for festivalen. Festivalen har derfor et stort team av egne sikkerhetsvakter. Disse bærer gule vester. I tillegg vil både Røde Kors, Redningsselskapet og politi være tilstede. Vær oppmerksom på at det kan oppstå stort press foran scenene. Crowdsurfing er ikke tillatt.

ÅPNINGSTIDER

Nærmere informasjon om åpningstider kommer.

RØYKEPUNKTER

Det vil være røykepunkter på festivalområdet. Det er ikke lov å røyke nærmere enn ti meter fra scenen. Folk som røyker nært scenen, vil få en vennlig hånd på skuldra og bli henvist til røykepunktene.

HITTEGODS

Mister du noe på festivalområdet – send sms til miljøsjef Ida Maria Elde på 988 74 019

KJØP BILLETTER

Her kan du kjøpe billetter: https://tikkio.com/tickets/2027-faesteralen-2017 Ønsker du å oppgradere ditt festivalpass til VIP – ta kontakt med VIP-sjef på 971 55 638 eller vip@festeralen.no

 

Kontakt oss Har du ikke fått svar på dine spørsmål?
Powered by Khore by Showthemes